Pasta z awokado





Potrawa niezwykle prosta ale bardzo wartościowa pod względem wartości odżywczej.
Nie szkodzi, że kaloryczna. przecież nie zjadamy  wszystkiego na raz. Stanowi jedynie dodatek do pieczywa.
Potrzebujemy:
  • dojrzałe awokado
  • trzy ząbki czosnku (lub dowolną ilość w zależności od smaku jaki lubimy)
  • oliwa z oliwek : 2-3 łyżki
  • sól, pieprz
  • ziarna słonecznika
Przygotowanie:
  • awokado przekroić na pół, obrać, wyjąć pestkę, umieścić w naczyniu
  • dodać obrane ząbki  czosnku
  • dolać oliwę, sól i pieprz do smaku
  •  wszystkie produkty zmiksować na gładką masę, doprawić do smaku
  • dodać ziarna słonecznika
Podajemy zamiast masła do kanapek, lub smarujemy pieczywo dodając gruby plaster pomidora.
Świetnie smakuje z jajkiem sadzonym na ciepłym toście.
Smacznego.
Czytaj o właściwościach AWOKADO w poście "awokado - smaczliwka".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz